Geen pilletje, maar wel andere oplossingen

De vraag of er een pilletje is tegen pijnlijke voeten wordt vaak gesteld, maar het antwoord is helaas erg simpel: nee. Om pijnlijke voeten aan te pakken zult u geduld moeten hebben en door de zure appel heen moeten bijten. Natuurlijk zijn er oplossingen die de pijn aanpakken en na verloop van tijd zelfs geheel oplossen. De oplossing ligt vaak in de juiste combinatie van; minder belasten, uw voeten rust geven, goede demping, zolen, oefeningen, goede schoenen, fysiotherapie, koelen, pijnstillers, etc.. Maar pijnlijke voeten oplossen is ook een taak van de persoon die de pijn heeft.

Pijnlijke voeten aanpakken

Pijnlijke voeten zijn meestal door u zelf goed aan te pakken en op te lossen door bijvoorbeeld een weekje rust, uw houding aan te passen, eelt te verwijderen of oefeningen te doen. Op deze website vind u hints en tips over voetklachten en wat daar aan te doen.

Maar soms gaat de klacht niet weg. Het zelf herkennen van de oorzaak is lastig omdat pijn soms doorstraalt in de voeten en je lichaam een houding aanneemt om de pijn te vermeiden. Zo kan een pijnlijke hiel veroorzaakt worden door een peesplaat onder de voet of verkeerde afwikkeling van de voeten. Je zou eigenlijk een kijkje moeten kunnen nemen in de voet om het probleem en de oorzaak te bekijken.

Een bezoek aan een zorgverlener gespecialiseerd in voeten, zoals Podozorg, kan helpen de weg naar de oplossing te vinden. Een gespecialiseerde zorgverlener onderzoekt de voeten, kijkt naar uw houding en de afwikkeling van uw stappen, heeft de ervaring om onderscheid te maken en beschikt over middelen zoals voetscanners en mogelijk echografie om ‘in de voeten te kijken’ en de juiste oplossingsrichting te bepalen.

Waarom is Podozorg effectief?

Podozorg is een gespecialiseerde voetencentra met podotherapeuten en podologen met vele jaren ervaring en nascholing op voet en enkel gebied om ‘onoplosbare’ pijnlijke voeten aan te pakken. Podozorg werkt ook nauw samen andere zorgverleners zoals Fysiotherapeuten, Orthopeden, huisarts, pedicuren, schoenenwinkels en schoenmakers. Daarnaast deelt Podozorg ook haar ervaringen via Internet, Sociale Media en voetcongressen, zodat we in Nederland pijnlijke voeten steeds beter aanpakken en onder controle krijgen. Podozorg heeft een landelijke dekking van vestigingen die u hier kunt vinden.

Wat voor aanpak kunt u verwachten van Podozorg?

De volgende stappen zult u doorlopen om verbetering te ondervinden:

  1. Maak een afspraak bij Podozorg
  2. We bespreken het probleem, doen onderzoek en stellen een diagnose
  3. We stellen een plan van aanpak op en zo nodig met multidisciplinaire aanpak
  4. We bespreken met u het plan en de vervolgstappen
  5. Indien nodig zullen er maatwerk steunzolen voor u worden gemaakt
  6. We verwijzen u door naar andere aanvullende zorgverleners

    Maar dan komt het moeilijkste, want nu komt het erop aan en gaat ook u een rol spelen

  7. U moet therapietrouw zijn, dus de oefeningen uitvoeren, rust nemen, zolen dragen
  8. U moet doorzetten en dat kost tijd
  9. Podozorg blijft uw aanspreekpunt en volgt uw vorderingen

Plan B

Als alles is doorlopen, maar de aanpak niet helpt, gaan we over op een plan B. Plan B kan bestaan uit een afspraak maken bij bijvoorbeeld de pijn-poli, of een orthopedisch chirurg.

Vind een praktijk

Pijnlijke voeten en op zoek naar een pilletje? Wij leveren geen pilletje, maar wel een beproefde, gespecialiseerde aanpak, waarin uzelf een belangrijke rol heeft. Maak een afspraak bij een Podozorg praktijk en wij zetten u weer op het juiste spoor. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ellie Sluijter. Zij is (register) podoloog en AP-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Maaike

    “Ben net teruggekomen van 4 dagen Disneyland Parijs, waar ik erg veel heb gelopen. Tot mijn verbazing heb ik geen last van rugpijn gehad.”

  • format_quote

    Ervaring van Ellen

    “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengteverschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman

  • 16 november 2023

    De hielspoormythe

    Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

    Door Lisette de Graauw

  • 31 oktober 2023

    Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

    Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

    Door Podozorg Nederland