Samenwerking met fysiotherapie en de Podozorg Facebookgroep

Tijdens een voetenspreekuur wat een manueel therapeut en ik heb opgezet, werd door een huisarts gevraagd even mee te kijken bij een heer van middelbare leeftijd met wisselende pijnklachten achter op de hiel alwaar een dikke knobbel zat. Het beeld van de voeten gaf een pes plano met een flinke subtalaire valgusstand (knikplatvoet).

De man liep hier al een anderhalf jaar mee en soms was de pijn en zwelling weg, maar regelmatig kwam het weer opzetten met name tijdens zijn offshore werkzaamheden. Dorsaalflexie (het omhoog bewegen van de voet) vanuit het bovenste spronggewricht gaf pijn achterop de hiel en ook de weerstandstest plantairflexie (het naar beneden bewegen van de voet) deed fors pijn.

Er was al een echo te maken op de pijnlijke plek en na het bekijken van de echobeelden was het beeld voor ons onbekend, we zagen net boven het hielbeen en achter waar de achillespees loopt een traanvorm scherp belijnt.

Onze gedachte ging gelijk naar een ontstoken slijmbeurs maar toch was er wat twijfel.

Samenwerking met fysiotherapie en de Podozorg Facebookgroep

Mijn voorstel was om de foto in te sturen naar de besloten Podozorg Facebookgroep met de vraag of dit afwijkend beeld vaker gezien werd. De Podozorg Facebookgroep wordt gebruikt o.a. om met alle Podozorgers overleg te kunnen plegen of te delen. Het is een besloten groep waar we dus alles posten wat betrekking heeft op voet en voetklachten, vragen stellen en overleggen met andere collegae die bij Podozorg horen. Dus een groot netwerk voor vragen, uitleg, contact.

Om de man wat te ontzien gaf ik alvast 2 hielverhogingen van 4 mm mee voor in de schoen en een controle voor over 3 weken om het beeld nogmaals te bekijken samen met de fysiotherapie. De podologische diagnose werd even geparkeerd op een slijmbeursontsteking (bursitis retrocalcanea subachilleii)

De kracht van de Podozorggroep op Facebook bleek vrij snel, toen een collega mij een berichtje stuurde met een beeld past bij een chronische slijmbeursontsteking, (waarvoor nogmaals dank Mienke), meerdere collegae kwam tot dit zelfde beeld.

Voor de heer een paar therapeutische zolen gemaakt met hielheffing, aangevuld met fysiotherapeutische hulp. De huisarts overweegt verwijzing chirurg mocht het beeld niet verbeteren. Landelijke samenwerking en multidisciplinaire samenwerking, hoe fijn is dat!

Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

  • format_quote

    Ervaring van Adrie

    “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

  • format_quote

    Ervaring van Marloes

    “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

  • format_quote

    Ervaring van Rosa

    “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 21 november 2024

    Een tarsale coalitie

    We spreken van een tarsale coalitie wanneer twee voetwortelbeentjes (gedeeltelijk) aan elkaar zijn vergroeid tot één groter botstuk.

    Door Podozorg Nederland

  • 29 oktober 2024

    Pijnlijke voeten door lopen op hoge hakken

    Pijnlijke voeten en voetklachten door het lopen op hoge hakken? Ontdek veelvoorkomende problemen en tips om klachten te voorkomen.

    Door Podozorg Nederland

  • 03 oktober 2024

    Het (afdek)materiaal van uw steunzolen

    Het juiste (afdek)materiaal voor uw steunzolen is essentieel voor uw voetklachten en verlengt de levensduur van de zolen.

    Door Angelique Bekkema

  • 13 augustus 2024

    Shockwave therapie bij hielklachten

    Shockwave therapie voor hielklachten: uitleg over de behandeling, verschillende methoden, en de voordelen van combinatie met therapiezolen.

    Door Bianca Moll

  • 18 juli 2024

    Therapietrouw en podologie

    Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

    Door Harrie Moerings

  • 20 juni 2024

    Valpreventie bij ouderen

    Leer hoe podologen en podotherapeuten bijdragen aan het voorkomen van valincidenten en ontvang tips voor veilig schoeisel en een veilige thuisomgeving.

    Door Ka Ho Liu